Provkörningsrapport: ”Nya Renault Zoe har fått ett rejält lyft”

Större batteri, längre räckvidd och betydligt bättre kvalitetskänsla i inredningen. Patrik Lundin är imponerad av nya Zoe.

Provkörningsrapport: ”Nya Renault Zoe har fått ett rejält lyft”

• Hej Patrik, var är du och vad gör du?

"Jag är och provkör nya Renault Zoe på ett 28 gradigt och bildskönt Sardinien. Skönt att kunna dra på sig shortsen igen, nu när hösten göra sig påmind."

• Hur känns bilen då?

"Den absolut största förändringen är den nya inredningen som fått sig ett rejält lyft, både design- och kvalitetsmässigt. Nya Zoe har fått en centralt placerad pekskärm på 9,3 tum. Intrumentpanelen är klädd med återvunnet tyg, som även finns i klädseln."

• Hur är nya Renault Zoe att köra?

"Den är pigg, nya elmotorn på 100 kW (136 hk) pinnar på bra. Batteriet är större nu, 52 kWh, vilket gör att WLTP-räckvidden utökats till 39 mil som mest. Snabbladdningen tar upp till 50 kW, vilket räcker för 15 mils laddning på 30 minuter. Rejäla förbättringar på alla viktiga områden."

• Vet du något om priset?

"Ja, faktiskt. Instegsmodellen ZEN, med den svagare 108 hästarsmotorn, kommer kosta 366.990 inklusive batteri. Vi kör värstingen, Edition One, och den kostar 399.990 kronor med batteriet inkluderat."

• Vad händer nu då?

"Nu ska jag avsluta lunchen, sedan väntar ytterligare körning tillbaka till hotellet, på det släta och slingriga sardinska vägnätet."

• Något speciell detalj du vill dela med dig av?

"Nya Zoe har nu något som kallas för B-mode, vilket kan liknas vid Nissan Leafs e-Pedal. Alltså regenererande motorbroms när man släpper gasen. Det finns en hel del andra grejer också, men det får man läsa i den fullständiga provkörningen som kommer här på sajten för Premiummeddlemmar och i tidningen."

Patrik är på Sardinien och provkör i 28 grader och sol. Vi är inte alls avundsjuka ...

Interiören på gamla Zoe hade "förbättringspotential", som det brukar heta. Och det utnyttjade Renault, så här ser nya versionen ut.

Nya Renault Zoe skulle jag kunna tänka, om jag letade elbil.
Ja
339
74
Nej