Ny rapport: Tesla behåller ledningen – tyskarna frånkörda

Men Volkswagen klättrar snabbt på listan.

Annons
Annons

Det var inte så länge sedan Mercedes valdes ut som det mest innovativa bilmärket av alla – långt före Tesla, som annars brukar beskrivas som långt framme i teknikutvecklingen.

Men enligt konsultfirman PwC:s undersökning var det alltså Mercedes som snodde förstaplatsen bland bilvärldens mest innovativa biltillverkare. Även Hyundai och flera kinesiska biltillverkare låg bra till.

Men det håller inte Center of Automotive Management med om. Enligt en ny rapport från det tyska institutet har Tesla kört om både Volkswagen, Mercedesägaren Daimler och BMW när det gäller innovationskraft för elbilar, skriver Ny Teknik.

I rapporten har CAM tittat på totalt 212 innovationer hos 30 biltillverkare och Tesla har legat bra till i flera år, inte minst när det gäller batteritekniken. Tesla följs av två kinesiska biltillverkare på andra och tredje plats, Byd och BAIC.

Hyundai och Renault får se sig omkörda av Volkswagen när det gäller viktiga elbilssatsningar och det är inte minst Audi e-tron som hyllas i innovationsrapporten och som ligger till grund för att Volkswagen klättrar på listan.

De tyska biljättarna hamnar långt ned på listan: Daimler på 14:e plats och BMW först på 15:e.

Topp 10 mest innovativa elbilstillverkarna

1. Tesla
2. Byd
3. BAIC
4. Volkswagen
5. Hyundai
6. Renault
7. Nissan
8. Tata
9. Mercedes
10. BMW

Ny rapport: Tesla behåller ledningen – tyskarna frånkörda
Annons
Annons
Rulla till toppen