Ola Källenius bekräftar: Det kommer AMG-elbilar

Ola Källenius bekräftar: Det kommer AMG-elbilar
Rykten säger att kommande EQS blir första elbil ut med AMG-betäckning.

Daimlers svenske vd Ola Källenius bekräftar i en intervju med Autocar att Mercedes-AMG har börjat skissa på helt eldrivna modeller.

"Vi måste komma till den punkten där framdrivningsmedlet inte är det viktigaste, eftersom AMG ska vara likställt med upplevelse för kunden. Det är därför vi har inlett ett arbete med inte bara elektrifierade AMG-modeller, utan också helt eldrivna."

Ola Källenius avslöjar inte vilken modell som blir först ut med eldrift och AMG-emblem. Men det ryktas om att EQS, som visades i konceptform på Frankfurtsalongen, är en het kandidat.

Det pratas om att EQS i AMG-skrud ska få en elektrisk drivlina med "mer än 600 hästar". Mycket effekt absolut, men ändå ganska mycket mindre än Porsche Taycan som i Turbo-form ger 680 hästar, och i Turbo S-form 761 hästar. 

Mercedes-AMG har faktiskt redan tillverkat en elbil, en eldriven version av SLS AMG. Den blev dock ingen vidare försäljningssuccé, och enligt Carscoops ska Mercedes ha sålt under 100 enheter av SLS Electric Drive. Men de som köpte en har en kvick maskin i sin ägo. 750 hästar och 1.000 Nm skickar SLS Electric Drive från 0 – 100 km på 3,9 sekunder och toppfarten ligger på 250 km/h.

Jag välkomnar eldrivna AMG-modeller.
Ja
141
43
Nej