Hennesseys nästa projekt: En giftig Porsche Taycan

Hennesseys nästa projekt: En giftig Porsche Taycan

Hennessey har gjort sig kända genom att göra snabba bilar snabbare. Allra senast basunerade man ut att man ska ge Ford Mustang Shelby GT500 1.217 hästar och 1.356 Nm genom att slänga ut kompressorn och skruva dit två turboaggregat.

Nu är Hennessey nästa projekt klart – och det blir Porsche Taycan Turbo S. Först måste de dock få tag i ett exemplar av bilen, som börjar levereras till Nordamerika nästa år.

"Nästan alla av våra kunder vill fortfarande ha råa, starka förbränningsmotorer. Men några av dem har börjat köra elbilar till vardags. Vi kände därför att den nya Porsche Taycan var helt rätt bil för oss när vi skulle modifiera vår första elbil", säger Hennesseys vd och grundare John Hennessey. 

Hur man ska trimma den redan vrålsnabba Taycan Turbo S (0-100 km/h på 2,8 sekunder) vill inte John Hennessey inte riktigt avslöja.

"Vi kommer att inleda med enkla förändringar så som fälgar, däck och en del interiöra och exteriöra uppgraderingar. Både bakre och främre stötfångarna kommer få en mer aggressiv look. Efter det kommer vi att titta på vad som är möjligt i from av prestandahöjande åtgärder. Vi kommer inte att uppfinna hjulet på nytt för elbilsmarknaden. Vi vill bara få Taycan att bli lite coolare och gå lite snabbare."

 

 
Mer tuning åt folket!
Ja
66
14
Nej