Vässla satsar på nytt mystiskt fordon

Den svenska tillverkaren av elmopder, Vässla, har ett nytt mystiskt elfordon på gång. Vässla har precis gjort en nyemission där man fått in 25 miljoner...

Annons
Annons

Den svenska tillverkaren av elmopder, Vässla, har ett nytt mystiskt elfordon på gång. Vässla har precis gjort en nyemission där man fått in 25 miljoner kronor.

Med dessa pengar ska man etablera sig utomlands, men också ta sig in på en ny jaktmark – nämligen cykelbanorna. Men vilken typ av fordon man planerar är fortfarande höljt i dunkel.

”Det är inte en sparkcykel, inte en cykel och inte en moped – det är något annat”, säger Vässlas grundare och vd Rickard Bröms till Breakit.

I dagsläget säljer Vässla enbart mopeder som kräver registreringsskylt och förarbevis (eller körkort). Det kan göra tröskeln hög för somliga, men det ska det nya fordonet råda bot på. 

Arbetsnamnet för det nya fordonet är Vässla Bike och lanseringen ska ske strax före årsskiftet.

Du som tänker ”hette inte Vässla precis som djuret Vessla, en gång i tiden”, har helt rätt. Den italienska mopedtillverkaren Piaggio gillade inte namnet som de tyckte påminde allt för mycket om deras ikonika märke Vespa. I det läget valde dock Vässla att inte gå i clinch med Piaggio. Istället tog man den lätta vägen ut och ändrade namnet till Vässla.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen