Hyundai Kona Electric uppdateras – får måstefunktionen

Hyundai Kona Electric har funnits med oss i drygt ett år och har nu förärats med några mycket välkomna nyheter till kommande årsmodell. Laddningen på...

Annons
Annons

Hyundai Kona Electric har funnits med oss i drygt ett år och har nu förärats med några mycket välkomna nyheter till kommande årsmodell. Laddningen på hemmaplan och publika laddstationer kan nu ske snabbare via en inbyggd 3-fasladdare på 11 kW.

Sedan går det snart äntligen att koppla upp sin smartphone mot bilen via Hyundais Connected Car-tjänst Bluelink. Det gör det möjligt att förvärma/kyla kupén innan avfärd, låsa/låsa upp bilen på avstånd med PIN-kod i appen och hitta bilen om man har glömt var man parkerade.

Inträffar en så pass allvarlig olycka att krockkuddarna löser ut, kontaktar Bluelink-systemet SOS Alarm automatiskt.

Även invändigt sker ett par ändringar. Väljer man till det nya förbättrade navigationssystemet får man en tvådelad 10.25-tums skärm på köpet. Dessutom blir baksätet eluppvärmt.

”Då Sverige är en progressiv marknad inom elektrifiering känns det extra kul att redan nu få presentera en uppgradering av storsäljaren Kona Electric. Vi strävar alltid efter att erbjuda våra kunder det senaste inom utsläppsfria mobilitetslösningar. En strategi som ligger helt i linje med Hyundais målsättning att erbjuda marknadens bredaste utbud av elektrifierade bilar,” säger Tobias Joelsson, PR & Informationschef på Hyundai Sverige.

Nya Kona Electric lanseras efter årsskiftet och kostar med det mindre batteriet på 39,2 kWh från 364.900 kronor och med det stora batteriet på 64 kWh från 409.900 kronor.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen