Taycan-beställningarna väller in – Porsche anställer fler än planerat

Taycan-beställningarna väller in – Porsche anställer fler än planerat

Intresset för Porsche Taycan är mycket stort. Över 20.000 personer hade lagt handpenning på Taycan utan att ens ha sett bilen i färdigt skick. Nu har den haft premiär och intresset har allt annat än avtagit.

Porsche hade räknat med att produktionen av Taycan skulle skapa omkring 1.500 jobb. Men den höga efterfrågan gör att man nu måste anställa 500 personer ytterligare. 2.000 jobb ska tillsättas men långt många fler är inte intresserade av att arbeta med Porsches första elbil. 

"Med Taycan visar vi att skiftet till e-mobilitet inte alls är någon jobbdödare. Tvärtom visar alla 32.000 ansökningar som vi har fått in på hur många som vill vara med och forma framtidens sportbil med oss", säger Anderas Haffner, styrelsemedlem och HR-chef på Porsche. 

I samband med rekryteringen av personal till Taycanprojektet har Porsche också sjösatt den mest omfattade internutbildningssatsningen i företagets historia. Utbildningarna, som är 45 till antalet, varierar i längd från 1 månad upp till 6 månader beroende på vilken avdelning man ska jobba på.

 

 
Jag skulle vilja jobba med Porsche Taycan.
Ja
92
51
Nej