VW-chefen: Ska tjäna lika mycket på elbilar som bensinbilar

Det finns en oro bland bilcheferna att de stora satsningarna på att lansera elbilar, och ersätta dagens bensin- och dieselbilar, kommer innebära mindre vinster. Att...

Annons
Annons

Det finns en oro bland bilcheferna att de stora satsningarna på att lansera elbilar, och ersätta dagens bensin- och dieselbilar, kommer innebära mindre vinster.

Att ställa om en stor bilkoncern och börja utveckla nya elbilar kostar enorma belopp och på lite längre sikt finns också farhågor om att delade och självkörande bilar kan innebära lägre marginaler.

Men Volkswagenchefen Herbert Diess säger i en intervju med tidningen La Repubblica att koncernen kommer tjäna lika mycket pengar på elbilar som på dagens bensin- och dieselbilar.

”Vi förväntar oss ingen försämring när det gäller marginalerna. Vår fördel är att alla våra märken har samma plattform för elfordon och samma batterier som vi köper i Kina”, säger han.

Det är alltså plattformarna och de stora batteriavtalen som ska rädda VW-koncernen när det gäller marginalerna, enligt Herbert Diess. Men å andra sidan förväntar sig Volkswagen alltså inte heller att tjäna mer pengar på elbilar än på dagens bilmodeller med förbränningsmotorer.

Hos Volkswagen låg försäljningsmarginalen på 3,8 procent förra året jämfört med 4,2 procent året innan.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen