Dragrace: Nya Porsche Taycan Turbo S möter Tesla Model S P100D – vem vinner?

Äntligen får vi vet vilken elbil som är snabbast – Tesla eller Porsche? Vilken av de två håller du på?

Dragrace: Nya Porsche Taycan Turbo S möter Tesla Model S P100D – vem vinner?
Tesla Model S rycker till sig ledningen direkt efter startlinjen.

Tyska Vox Auto Mobil har fått tillfälle att köra både den helt nya Porsche Taycan Turbo S och den med Tesla Model S P100D. Ett av momenten var att låta de två elbilarna mäta krafterna på en flygraka.

Ni som är nyfikna kan sluta läsa här och slå vad med er själva, innan ni klickar på filmklippet längst ner.

För övriga kan vi berätta att förutom sprinten rakt fram så gjorde de tyska kollegorna på Vox Auto Mobil även ett älgtest, där var Taycan Turbo S klart snabbare och klarade sig förbi konerna i 97 km/h. Tesla Model S stannade vid 90 km/h, sedan gick det inte att undvika konerna. 7 km/ kan låta som en liten marginal men bakom ratten upplevs det som en stor skillnad.

Flygfältet är blött och det ger förstås inte optimal acceleration. Men förhållanden är likvärdiga och det är ändå intressant att se hur väl bilarna klarar av det begränsade greppet.

I själva startögonblicket kan vi se hur Tesla Model S P100D direkt kopplar greppet (Porsche-föraren sover lite, alternativt en halv tjuvstart för Teslan) och rycker till sig en ledning. Bilarna ligger sedan på en ganska konstant acceleration men ungefär halvvägs är det Porsche som seglar förbi och tar en klar seger.

 

Jag visste på förhand vilken bil som skulle vinna!
Ja
273
166
Nej