Världspressens reaktion på XC40 Recharge: ”Det finns mycket att gilla”

Volvo har ryckt skynket av XC40 P8 AWD Recharge. Volvos första eldrivna bil i modern tid, och startskottet på en satsning som ska innebära en...

Annons
Annons

Volvo har ryckt skynket av XC40 P8 AWD Recharge. Volvos första eldrivna bil i modern tid, och startskottet på en satsning som ska innebära en ny helt eldriven bil varje år de kommande fem åren. 

Men hur går snacket i världspressen? Eftersom ingen har fått köra bilen än, kan man varken säga bu eller bä om exempelvis köregenskaper och åkkomfort. Men det finns ändå än del att tycka till om. 

Det är mestadels positiva tongångar. Fred Lambert, chefredaktör på elbilssajten Electrek, skriver att ”det finns mycket att gilla” med XC40 Recharge. Han berömmer främst designen som han bedömer som ännu bättre än XC40 med förbränningsmotor. Men han lovordar även de räckvidds- och prestandasiffror som Volvo presenterade igår. Har höjer dock ett varningens finger för förbrukningen hos XC40 Recharge eftersom ”bilen är väl tung för sin storlek.” 

På den frispråkiga amerikanska sajten Jalopnik är man återhållsamt imponerad av XC40 Recharge. Designen lyfts hos Jalopnik på ett positivt sätt. Men de lägger också ett fokus på bilens effekt och räckvidd, som de är imponerade av.

De problematiserar också tilläggsnamnet ”Recharge” som de menar lägger fokus på den del av elbilsägandet som de flesta förbränningsbilsägare ser som en farhåga. 

”Det är ett ganska konstigt namn med tanke på att laddning troligtvis är den mest problematiska aspekten för moderna elbilar. Men jag antar att deras fokusgrupp tyckte att det var coolt”, skriver Jason Torchinsky på Jalopnik.

Den amerikanska tekniksajten The Verge tar ett större grepp. De fokuserar mer på den resa som Volvo inleder med XC40 Recharge, och berömmer Volvos sätt att presentera bilen. Avskalat och utan speciellt mycket pompa och ståt.

”Allt med presentationen var nedtonat. Scenen vad liten, bilen är en kompakt-suv och backdropen var så mjukt rosa att den nästan kan betraktas som rosfärgad. Volvo har lagt mer kraft på att förmedla ett budskap än på att ställa till med en scen. Ändå är Volvo XC40 Recharge en bil att räkna med, även om den inte kommer att överrumpla människor på samma sätt som Tesla Model 3 eller Porsche Taycan. Istället ligger dess styrka i att den faktiskt ser ut som en vanlig XC40 – men utan grill och slutrör.”

 
Annons
Annons
Rulla till toppen