Nya förslaget: Elbilar ska få gröna registreringsskyltar

Nya förslaget: Elbilar ska få gröna registreringsskyltar

Elbilar skulle kunna få gröna registreringsskyltar i Storbritannien för att enklare skilja ut dem från vanliga bilar med bensin- och dieselmotorer, skriver The Guardian.

Fördelarna ska bland annat vara att elbilarna blir lättare att skilja ut för parkeringsvakter om elbilarna får gratis parkering och att även räddningstjänsten enklare ska kunna identifiera en laddbil vid en olycka.

Men förslaget kan också innebära ett slags marknadsföring för elbilar som då märks ut tydligare i trafiken.

"Genom att öka kännedomen om dessa bilar och fördelarna de för med sig för förarna och vår miljö kommer vi turboladda nollutsläppsrevolutionen", säger transportministern Grant Shapps.

Tanken är inte helt olik den i Norge där elbilar länge haft registreringsnummer som börjat på "EL". Elbilarna har nu blivit så många att även bokstavskombinationen "EK" har börjat gälla för elbilar.

Grön registreringsskylt finns även i Sverige, men här gäller den inte för elbilar utan kallas saluvagnslicens. Tanken är att exempelvis biltillverkare och återförsäljare kan ansöka om saluvagnslicens som ett tillfälligt få köra oregistrerade eller avställda bilar på allmän väg.

 
Det här är en bra idé, tycker jag.
Ja
132
116
Nej