Tesla kör om General Motors – värderas högst i USA

Teslas aktier har stigit med 17 procent sedan det stod klart att elbilstillverkaren redovisar en vinst under årets tredje kvartal. Detta trots att företaget dragit in mindre pengar än beräknat, och pluset i balansräkningen beror på effektiviseringar och minskade tillverknings- och materialkostnader, rapporterar Reuters.

En direkt följd av att aktien steg med 17 procent är att Tesla nu passerar General Motors och är den amerikanska biltillverkare med högst börsvärde. I skrivande stund värderas till 522 miljarder kronor och GM till 493 miljarder kronor.

Det är inte första gången Tesla värderas högre än GM. Vi rapporterade om det redan 2017. Men sedan dess har det svängt ett par gånger och GM har varit stabila i toppen under en längre tid. 

Under det tredje kvartalet levererade Tesla nära 100.000 bilar globalt. 

"Inte nog med att siffrorna såg bra ut, företaget (Tesla) har meddelat att man ligger före tidsplanen med både Model Y och fabriken i Shanghai. Tesla har fått sin beskärda del med bakslag genom åren, men verkar nu har växlat upp", säger marknadsanalytikern David Madden till Reuters.

 
Grattis Tesla!
Ja
253
68
Nej