Volkswagens vd om Tesla: ”En konkurrent vi tar på mycket stort allvar”

Volkswagens vd om Tesla: ”En konkurrent vi tar på mycket stort allvar”

I samband med att generation 8 av Volkswagen Golf presenterades förra veckan, passade Volkswagens vd Herbert Diess på att hylla Tesla, rapporterar Carscoops.

Det var när journalister på plats på eventet började prata om att Tesla var illa ute eftersom de är en ganska liten spelare inom bilindustrin, som Herbert Diess tog Tesla i försvar. 

"Tesla är inte något nischmärke. Vi har stor respekt för Tesla och det är en tillverkare vi tar på mycket stort allvar", sa han. 

Och respekten verkar vara ömsesidig. Elon Musk har tidigare sagt att Herbert Diess "gör mer än någon annan stor biltillverkare för att övergå till eldrift. Han har mitt stöd, vad det nu är värt." 

Enligt Herbert Diess ligger nyckeln till om Tesla ska fortsätta växa i att vara fortsatt starka på marknader där man redan etablerat sig. Men att det är svårt att ta sig in som relativt nytt företag.

"Att växa globalt är svårt. Bilindustrin är väldigt pengastinn, och elbilar gör den ännu mer pengastinn."

Olika chefer i VW-koncernen har genom åren gjort flera uttalanden om Tesla som inte alls varit lika positiva. Volkswagen har tidigare hånat Teslas sociala ansvarstagande, men också erkänt att Tesla Model S fick hela utvecklingsteamet bakom nästa generation av lyxbilen Phaeton att tänka om. Volkswagen har också gjort klart att koncernen har förmågor Tesla inte har, sagt att koncernen ska lansera elbilar som är lika bra som Tesla till halva priset och att även om Tesla är pionjärer kommer Volkswagen vinna i långa loppet.

 
Herbert Diess har rätt.
Ja
49
13
Nej