Elon Musk lovar: Jobbigaste problemet med Tesla Model 3 är löst

Ska ha "förbättrats ordentligt", enligt Teslachefen.

Elon Musk lovar: Jobbigaste problemet med Tesla Model 3 är löst

Tesla Model 3 har klättrat i statistiken och lockar många elbilsköpare trots att den är relativt dyr. Vår genomgång av de betyg Model 3-ägarna satt på sina bilar visade att de allra flesta är riktigt nöjda.

Men det finns framför allt ett område där Model 3-ägarna klagar ganska högljutt (om ordvitsen tillåts) och det är på ljudnivån. Bilen upplevs som bullrig på svensk asfalt och det är också något auto motor & sports testlag kritiserat.

På en direkt fråga från en användare på Twitter svarar Elon Musk att ljudnivån ska ha "förbättrats ordentligt" i de bilar som byggs nu. Om vi får tro Teslachefen själv ska alltså ljudnivån vara lägre nu än i de bilar som byggdes tidigare, men vi får inte veta exakt vilka förbättringar Tesla gjort.

Tesla gör inte som andra biltillverkare och samlar ihop flera uppdateringar till ett så kallat "ansiktslyft" några år efter att bilen lanserades. Istället görs flera små ändringar med tiden, både när det gäller bilens hårdvara och mjukvara.

Bullernivån i Tesla Model 3 har också fått flera företag att lansera produkter på eftermarknaden för att sänka ljudnivån.

Ett bullertest som Teslaentusiasten Björn Nyland gjort på Youtube avslöjade att Model 3 har en betydligt högre bullernivå än exempelvis Nissan Leaf och Volkswagen e-Golf. Allra bäst var Audi e-tron, Tesla Model X och Jaguar I-Pace.

Ljudnivå i ett antal elbilar, mätta av Björn Nyland.

 
Jag är nöjd med bullernivån i min bil.
Ja
160
146
Nej