Volkswagen ID Space Vizzion är en eldriven kombi med nästan 60 mils räckvidd

Volkswagen ID Space Vizzion är en eldriven kombi med nästan 60 mils räckvidd

Kombibilarna har det inte så lätt i bilvärlden nu när suvarna lockar allt fler köpare. Av alla bilar Volvo säljer är till exempel över 60 procent suvar, och Volvos koncernsyskon Polestar har gjort klart att det inte blir någon eldriven kombi.

Det finns till och med uppgifter om att Sverigefavoriten Volvo V90 hänger löst i modellprogrammet, eftersom försäljningen dalar.

Men det hindrar inte Volkswagen från att visa upp en eldriven kombibil i konceptform.

Den nya modellen heter Volkswagen ID Space Vizzion och är alltså en ny medlem i Volkswagens eldrivna ID-familj. Kompaktmodellen ID 3 har börjat byggas, och den ska följas av flera andra modeller, närmast en suv och en modern version av den klassiska Folkabussen.

Sätts i produktion 2021

Nu kommer även en eldriven kombi i ID-familjen. Volkswagen kallar den för en "aerodynamisk gran turismo med rymligheten i en suv". Precis som Volkswagen ID 3 bygger ID Space Vizzion på koncernens MEB-plattform för eldrivna bilar.

Eftersom ingenjörerna fokuserat på att sänka luftmotståndet får bilen en räckvidd på upp till 59 mil enligt WLTP-körcykeln, lovar Volkswagen, men i övrigt finns inga tekniska detaljer. Bilen får digitala instrument och hållbara materialval (som konstgjort läder med restmaterial från äppeljuiceproduktion).

Volkswagen ID Space Vizzion ska börja byggas i slutet av 2021.

 
Ser bra ut!
Ja
237
27
Nej