Första bilderna: Här är Fords eldrivna Mustangsuv

Första bilderna: Här är Fords eldrivna Mustangsuv

Nya bilar brukar ha en otrolig förmåga att läcka precis innan de ska lanseras. Fords nya, Mustanginspirerade elbil är inget undantag. Officiella premiären är på måndag, men redan nu kan vi se den – Ford Mustang Mach-E. 

Så vad har vi då att göra med? Ford Mustang Mach-E är en eldriven suv, med inspiration från "vanliga" Ford Mustang. Av de läckta bilderna framgår att Mustang Mach-E har en räckvidd på upp till 48 mil enligt den ganska realistiska amerikanska körcykeln EPA och kan accelerera från 0-60 mph på ungefär 3,5 sekunder. Inte i samma bil dock. Versionen med längst räckvidd är inte den med snabbast acceleration.

Om räckvidd är det man premierar gör man rätt i att välja Premium-modellen som är den som kommer längst på en laddning, skriver Motor Authority. Slaskar man på fyrhjulsdrift, som inte verkar var standard, fixar den 0–60 mph på mellan 5 och 6 sekunder och kostar från 50.600 dollar.

Vill man istället ha galopperande acceleration ska man ta sikte på Mustang Mach-E GT. Då får du alla 337 hästar och 581 hästar och 0–60 mph går alltså på cirka 3,5 sekunder. Men föredrar man fart får man göra avkall på räckvidden som i GT-modellen anges till 37,8 mil enligt EPA-körcykeln. Priset för en Mach-E GT blir från 60.500 dollar.

Ford Mustang Mach-E kommer kunna ta emot snabbladdning på upp till 150kW. Batteristorlekar och liknande är inte känt än så länge.

Visst ser man det designmässiga släktskapet med Mustang, även om den ser ut som en som Mustang som gått på samma diet som den franska skådespelaren Gerard Depardieu. Invändigt dominerar den enorma skärmen, som för tankarna till Tesla Model S och Model X.

 
Ser ganska bra ut, tycker jag.
Ja
152
83
Nej