James May har köpt ytterligare en elbil – men den saknar laddsladd

Kompletterar Tesla Model S och BMW i3 i garaget.

James May har köpt ytterligare en elbil – men den saknar laddsladd

Det är inte så länge sedan den tidigare Top Gear-profilen James May slog till på en Tesla Model S – något som retade upp en del "petrolheads". Men han förklarade sitt beslut med att han vill delta i experimentet att försöka hitta framtidens bränsle.

"Jag är ärligt talat inte så intresserad av miljötänket utan jag är intresserad av bilens framtid", sa han.

Nu står ytterligare en ny bil i James Mays garage, den här gången med Porschelogotyp på skynket. Men någon sportbil från Stuttgart finns inte där under, utan bränslecellsbilen Toyota Mirai.

Numera finns alltså tre elbilar i Mays garage – en Tesla, en BMW i3 och numera även en vätgasdriven Toyota. Men där slutar också likheterna. Toyota har alltså satsat på vätgasdrift istället för stora batterier vilket ska ge snabb tankning, men det finns frågetecken kring hur energieffektiv tekniken egentligen är och hur höga utsläppen blir totalt sett.

James May tar inte ställning för varken batterieldrift eller vätgas i den här korta introduktionsfilmen men han tycker det ska bli spännande att jämföra modellerna mot varandra för att upptäcka skillnaderna – och kanske även likheterna.

"Jag vet inte hur bilens framtid ser ut, men jag är ganska övertygad om att den kommer drivas av elmotorer på ett eller annat sätt", säger han.

 
Jag gillar vätgasbilar mer än batterielbilar.
Ja
184
127
Nej