Nya uppgifter: BMW 320e på gång – laddhybrid med lägre pris

Nya uppgifter: BMW 320e på gång – laddhybrid med lägre pris

BMW har gått in helhjärtat på laddhybrider de senaste åren. De kommande månaderna ska BMW släppa flera nya modeller, bland annat kombiversioner av 3-serie och 5-serie som laddhybrider samt kompaktsuven X1 med laddsladd.

Hittills har BMW gjort som de flesta andra tillverkare och lanserat laddhybriderna som prestandaalternativ med ganska mycket effekt. Nackdelen är att prislappen blir hög. Därför planerar nu BMW att lansera en billigare laddhybrid med mindre effekt, enligt uppgifter till BMW Blog.

BMW 330e kommer under hösten 2020 få sällskap av en "320e", enligt en källa på BMW. Hittills är inga tekniska detaljer kända, men drivlinan skulle mycket väl kunna hämtas från BMW:s billigare laddhybrider. I så fall får den en 1,5-liters trecylindrig bensinmotor plus en elmotor. Förmodligen blir bilen enbart bakhjulsdriven.

Hur mycket effekt bilen får och hur lång räckvidden blir är heller inte känt, men en inte alltför vild gissning är omkring 200 hästkrafter och drygt fem mils elräckvidd som bäst.

Det finns inga uppgifter om BMW 320e kommer som kombi eller enbart som sedan.

En billigare laddhybrid skulle innebära att BMW kan konkurrera med bland andra Kia Optima Plug-in Hybrid om de viktiga tjänstebilskunderna.

 
Jag gillar laddhybrider.
Ja
119
43
Nej