Efter rostlarmet: Tesla Model 3-ägare får gratis stänkskydd

Ska erbjudas till både nya och befintliga Model 3-ägare.

Efter rostlarmet: Tesla Model 3-ägare får gratis stänkskydd
Foto: Sylvain Demers/Facebook

Nu när vintern smyger sig på har en del Tesla Model 3-ägare klagat på dålig lackkvalitet och stor risk för rost – särskilt i bilar som rullar på vägar med vägsalt som isbekämpningsmedel.

Ett test som gjorts i Finland visade att lacken på vissa ställen var så tunn som 71 mikrometer vilket är under branschgenomsnittet. Vissa ägare har inga problem alls trots att de kört på både vintervägar och grusvägar medan andra klagar högljutt.

Nu ska Tesla erbjuda ett gratis "skyddspaket" för Model 3-ägare i vissa regioner med tuffare vinterklimat än andra, skriver Electrek. Det kommer även innebära svenska köpare, vilket bekräftas av Tesla.

Kitet innehåller stänkskydd vilket flera Model 3-ägare redan köpt till sina bilar för att minska risken för lackskador och rost.

I Kanada har Tesla skickat ut information till servicepersonalen om de nya stänkskydden som blir tillgängliga för både nya köpare och befintliga Model 3-ägare. Stänkskydden ska erbjudas även till svenska Model 3-ägare och de kommer kontaktas via mejl av Tesla när stänkskydden finns i lager.

Fotnot: Artikeln är uppdaterad med information om att vinterkitet även kommer erbjudas gratis till svenska Model 3-ägare.

 
Jag har råkat ut för rost på min bil.
Ja
119
178
Nej