Teslas miss: "Supersäkra" glaset krossades på scenen

Teslachefen togs på sängen under det livesända eventet.

Teslas miss: "Supersäkra" glaset krossades på scenen

Tesla har under natten visat upp märkets första pickup som kallas Cybertruck. Teslachefen Elon Musk berättade länge och väl om hur stryktålig och hållbar den nya och futuristiskt designade pickupen ska vara.

Men på det livesända eventet gick inte allt riktigt enligt plan. Elon Musk berättade först om hur hårda sidorutorna är och vilken tuff behandling de ska stå emot, men när designchefen Franz von Holzhausen senare kom upp på scenen och kastade en tung stålkula direkt på rutan visade det sig att den sprack.

När han förbluffad försökte upprepa demonstrationen på den bakre sidorutan sprack även den.

Att släppa stålkulan rakt ned på en bit av glaset som låg horisontellt på scenen gick bra, men att kasta stålkulan rakt på demonstrationsbilens sidoruta gick alltså inte.

Pinsam tystnad

Elon Musk svor på scenen och sa efter en kort period av pinsam tystnad och överraskande blickar: "Ja, det var kanske lite för hårt. Den gick inte igenom dock, det är bra!".

Varken Elon Musk eller designchefen verkade riktigt veta hur de skulle fortsätta och det var uppenbart att de inte planerat för något liknande. Men presentationen gick vidare och Elon Musk erkände att det fanns "lite utrymme för förbättringar".

Han förklarade också hur mycket stryk rutorna kunde stå emot i Teslas egna tester.

"Vi kastade allt, vi kastade skiftnycklar, vi kastade till och med bokstavligen diskhon från köket på glasrutan och den gick inte sönder. Men av någon konstig anledning gick den sönder nu. Vi vet inte varför", sa han och förklarade att Tesla förstås ska fixa felet när bilen sätts i produktion.

Designchefen gick upp på scenen för att visa hur stryktåligt glaset är...

...men stålkulan krossade rutan.

När även den bakre sidorutan krossades gick designchefen av scenen...

...och Elon Musk försökte släta över missen.

 
Jag litar på att Teslas pickup är så stryktålig som Elon Musk lovar.
Ja
196
266
Nej