Karma SC2 är nya superelbilen som är exakt lika kvick som Tesla Roadster

Viktigaste nyheten har faktiskt inte med själva bilen att göra.

Karma SC2 är nya superelbilen som är exakt lika kvick som Tesla Roadster

Det är fyra år sedan uppstartsföretaget Karma Automotive grundades i Kalifornien av resterna från Fisker, som ansökte om konkurs några år tidigare.

Tidigare i år fick vi se de första bilderna på konceptbilen Karma SC1, och nu kommer ytterligare en eldriven "hyperbil" från samma tillverkare, som ser lite mer produktionsfärdig ut även om den fortfarande är på konceptstadiet.

Karma SC2 är en GT-coupé med två dörrar och en totaleffekt på 800 kW (1.088 hästkrafter). 0–60 mph (96 km/h) ska gå på 1,9 sekunder vilket – som av en händelse – är exakt lika snabbt som Tesla Roadster.

Räckvidden ska ligga på mellan 55 och 60 mil på en laddning som bäst tack vare ett 120 kWh-batteri. Bilen har ansiktsigenkänning för att låsa upp dörrarna och starta.

Den största nyheten med Karma SC2 är faktiskt inte tekniken kring själva bilen, utan att den på sätt och vis blir "open source" – mjukvaruspråk för teknik som blir fritt tillgänglig för alla. Karma släpper patenten för plattformen och tekniken öppna för den som vill bygga en egen elsuperbil.

 
Jag tycker fler biltillverkare borde öppna upp patenten.
Ja
156
23
Nej