Priskriget igång: BMW i3 blir 100.000 billigare i Norge

Dyraste varianten får rejäl prissänkning för norska köpare.

Priskriget igång: BMW i3 blir 100.000 billigare i Norge

Det verkar vara fullt priskrig på nya elbilar för norska köpare nu när allt fler nya modeller dyker upp. Opel Ampera-e har prissänkts i flera omgångar och utgående modellen Mitsubishi i-MiEV har blivit hela 100.000 kronor billigare.

Även här i Sverige händer en hel del med elbilspriserna: Volkswagen har till exempel kapat priset på e-Golf.

Nu får har turen kommit till BMW i3. Norska sajten Dinside skriver att den mest välutrustade versionen av BMW:s elbil, som kallas Fully Charged, har fått en prissänkning på hela 105.560 norska kronor. Det motsvarar 111.000 kronor.

Den norska prislappen för BMW i3 med stora batteriet och dyraste utrustningspaketet ligger numera på 375.000 norska kronor.

"Först och främst har vi marknadsanpassat tre utrustningspaket för i3 vilket innebär att kunderna får mer utrustning för pengarna. Det här är en kampanj som återförsäljarna kör", säger Marius Tegneby, informationschef på BMW i Norge, till Dinside.

Eftersom det dyker upp allt fler elbilar på marknaden är det inte konstigt att biltillverkarna tvingas sänka priserna för att hålla sig konkurrenskraftiga. Det är dock inte vanligt med så här stora prissänkningar.

 
Jag tycker dagens elbilar har rimliga prislappar.
Ja
36
343
Nej