Trots elbilsboomen – VW-chefen gör klart: "Hybrider viktiga även i framtiden"

"Kommer spela en roll under lång tid framöver."

Trots elbilsboomen – VW-chefen gör klart: "Hybrider viktiga även i framtiden"

Efter dieselskandalen gör Volkswagen allt för att lyfta jättekoncernens image och storsatsa på elbilar. Nu plöjs miljardbelopp ned i utvecklingen av nya eldrivna bilar, och startskottet blir nya ID 3 där tillverkningen nu har körts igång.

Det är alltså ingen tvekan om att VW-chefen Herbert Diess vill bygga om koncernen till att bli en elbilstillverkare och utvecklingen av nya förbränningsmotorer håller på att skalas ned.

Men trots det vill Volkswagen inte ge upp förbränningstekniken helt. Olika typer av hybrider tror Volkswagen kommer fortsätta vara viktiga de kommande åren, skriver Automobilwoche.

"Vi måste acceptera att hybrider kommer spela en roll under lång tid framöver", säger Herbert Diess till tidningen.

Anledningen är framför allt att han inte tycker laddmöjligheterna är tillräckligt bra för "eldriven massbilism" ännu – trots att Volkswagen är ett av företagen bakom snabbladdningsnätverket Ionity, och trots att Volkswagen också sälja egna laddboxar i olika varianter till elbilsköparna.

Totalt ska Volkswagen lansera 75 elbilar och 60 hybrider till 2029, enligt Automobilwoche. På kort sikt ska Volkswagen lansera två laddhybridversioner av nya Golf.

 
Jag tycker Volkswagen tänker rätt – hybrider är viktiga för att sänka utsläppen.
Ja
70
17
Nej