BMW:s hån – efter Teslas miss med Cybertruck

Skottsäkra suven ska även stå emot stålkulor, lovar BMW.

BMW:s hån – efter Teslas miss med Cybertruck

När Teslachefen Elon Musk skulle visa upp nya pickupen Cybertruck i förra veckan gick inte allt som planerat. Designchefen kastade en stålkula på sidorutorna för att visa hur säkert glaset är – men både fram- och bakrutan krossades.

Elon Musk verkade inte riktigt veta hur han skulle hantera situationen och det uppstod en pinsam tystnad.

Meningarna går isär om detta var ett pr-knep eller om det faktiskt var ett misslyckande. Men Elon Musk lovade att problemet ska lösas innan bilen sätts i produktion.

Internet har fullständigt kokat över av roliga reaktioner på missen (eller pr-knepet) och nu ansluter även BMW till skaran. I ett inlägg på Twitter berättar BMW om den skottsäkra versionen av suven X5 som också ska ha skydd "om den blir utsatt för en stålkula", något som först uppmärksammades av Electrek.

Det är förstås inte helt rättvist att jämföra en bensinsuv med en eldriven pickup, men när det gäller skyddet mot bomber och ammunition är det inte underligt att en bepansrad bil har bättre skydd. När det gäller Cybertruck finns inga garantier för att den står emot varken bomber eller ammunition. Eller stålkulor.

 
Jag är övertygad om att "missen" på scenen när Tesla visade Cybertruck var ett riktigt misstag.
Ja
357
170
Nej