Spara tusenlappar – här är alla våra 97 tester av elbilar och laddhybrider

Spara tusenlappar – här är alla våra 97 tester av elbilar och laddhybrider
Foto: James Holm

Suget efter nya elbilar och laddhybrider fortsätter öka i Sverige. Allt fler köpare vill komma undan den högre fordonsskatten och väljer därför en laddbil.

Nästa år höjs dessutom fordonsskatten ännu mer för nästan alla bensin- och dieselbilar. Den som väljer en laddbil och laddar den hemma kan komma undan betydligt billigare och spara tusenlappar.

Men vilka elbilar och laddhybrider är egentligen bäst? Det finns gott om riktigt bra laddbilar som hyllas av testlaget. Hit hör exempelvis Volvos T8-modeller (trots hög prislapp) och Volkswagen e-Golf (trots ganska kort räckvidd).

Men det finns också några modeller du bör undvika eller åtminstone tänka till ett varv extra innan du slår till på. Det handlar främst om begagnade exemplar av laddhybrider och elbilar med kort räckvidd, som första generationen Nissan Leaf, BMW X5 xDrive40e och Volvo V60 som dieselladdhybrid.

För att göra bilvalet enklare har vi samlat ihop alla tester av elbilar och laddhybrider i en överskådlig lista. Klicka på modellen du är intresserad av för att läsa hela testet. Du behöver vara Premiummedlem för att kunna göra det, och du kan enkelt bli Premiummedlem här.

Listan innehåller också tester av elsparkcyklar, eldrivna tvåhjulingar och tester av snabbladdning för elbilar.

Se hela listan över tester av elbilar och laddbilar här