Ägarna tipsar: Här är tillbehören som maxar din Tesla Model 3

Bullerdämpning, trådlös mobilladdning och kolfiberkit bland favoriterna.

Tesla Model 3 lyckas riktigt bra i den svenska registreringsstatistiken och det har börjat dyka upp många exemplar på svenska vägar. Ägarna verkar på det hela taget ganska nöjda, med undantag för några detaljer, visar vår genomgång.

Det har också börjat dyka upp en mängd olika tillbehör till Tesla Model 3 på nätet – allt från superbilliga plastprylar till avancerad elektronik för 30.000 kronor. Kanske något att önska sig i julklapp?

I den här artikeln går vi igenom några av de populäraste tillbehören till Tesla Model 3. Vi har valt att inte ta med stänkskydd i listan – de skickas numera ut gratis till ägarna för att undvika lackskador och rost.

Golvmattor

Första tipset är kanske inte så kul men desto mer praktiskt, särskilt så här års. I Teslas egen onlinebutik finns två oilka typer av golvmattor i plast som är mycket smartare än tygmattor på vintern.

Pris: från 1.650 kronor.

Trådlös mobilladdare

Det finns många alternativ för den som vill uppgradera mobilhållaren med laddare som redan sitter i Tesla Model 3 till en variant med trådlös laddning. En av dem kommer från företaget Nomad som även tillverkar bland annat mobilskal. Halkskydd för att mobilen inte ska åka omkring i skarpa kurvor, 7,5-wattsladdning och LED-lampor för att visa laddstatus.

Pris: ca 1.000 kronor.

En extra instrumentskärm

När Tesla först presenterade Model 3 var det många som reagerade på den minimalistiska interiören och hoppades att Elon Musk skulle komplettera med en head up-display. Så blev det inte, men det hindrar inte eftermarknaden från att lansera egna lösningar, som den här extra instrumentskärmen som kan visa mer information än bilens infotainmentsystem – och dessutom mitt i blickfånget. Dyrt, dock!

Pris: ca 30.000 kronor.

Smarta bagagetillbehör

Tesla Model 3 har gott om utrymme för bagage i sin storleksklass – både framtill och baktill. Företaget EVannex säljer flera tillbehör som maxar utrymmet och gör det enklare att lasta, till exempel en kylväska för "frunken" och en lastväska för bagageutrymmet bak.

Pris: ca 500 kronor.

Kolfiberkit och designdetaljer

Många Model 3-ägare vill ersätta det blänkande kromet med matta kolfiberdetaljer (även om det sällan handlar om äkta kolfiber). Det kan till exempel handla om backspegelkåporhela kolfiberkit eller spoilers. Även mittkonsolen är det många som plastar in i matt film.

Skärmskydd

Infotainmentskärmen är stor och det är ingen dum idé att skydda den med en särskild skyddsfilm.

Pris: ca 150 kronor.

Bullerdämpning

Är det något Model 3-ägarna klagar på mer högljutt än annat (om du ursäktar ordvitsen) är det ljudnivån. Bullret på svensk asfalt kan vara påträngande, tycker en del ägare som investerat i olika typer av ljuddämpning. Det kan handla om enkla lösningar från exempelvis Biltema eller ett helt ljudisoleringskit.

Pris: från 300 kronor.

USB-minne

För den som använder kameran i Model 3 för att spela in området kring eller framför bilen, det som kallas TeslaCam eller Sentry Mode, är ett USB-minne ovärderligt. Bra presenttips!

Pris: från ca 200 kronor.

 
Jag köper ofta tillbehör till min bil.t
Ja
77
96
Nej