Fordsäljarnas pinsamma svar om nya elbilen: Kan inte laddas hemma

Bara 1 av 15 säljare hade koll på elbilar, enligt ny rundringning.

Fordsäljarnas pinsamma svar om nya elbilen: Kan inte laddas hemma

Ford har knappast varit först ur startblocken när det gäller elbilar, men med lanseringen av nya Mustang Mach-E körs en storsatsning på eldrift igång.

Den nya elcrossovern bygger alltså vidare på det klassiska modellnamnet Mustang och den kommer i en mängd olika varianter och versioner med räckvidd på upp till 60 mil.

Det är dock en sak att lansera själva bilen – sedan ska den säljas också. En rundringning som elbilssajten EV Bite gjort visar att Fords säljare kanske inte har riktigt den koll köparna kan förvänta sig.

Eftersom det dröjer innan Mustang Mach-E börjar rulla på vägarna är det inte så konstigt att alla säljare inte är helt uppdaterade när det gäller teknisk information. Men köparna måste ändå kunna få svar på sina frågor inför lanseringen av elbilen, och många av Fordsäljarna som "utsätts" för påringning i den här granskningen visade sig inte ha någon vidare elbilskoll.

EV Bite har ringt runt till 15 Fordåterförsäljare i USA. Det handlar alltså inte om någon fullständig rundringning till samtliga återförsäljare utan bara till ett axplock.

"Mina förväntningar var låga men några av uttalandena var helt skandalösa", enligt skribenten, som hävdar att bara en av säljarna var så pass informerad att det gick att hålla en konversation på en rimlig nivå och att nästan alla tvingades skicka vidare samtalet till någon annan säljare med "bättre koll".

Säljarna fick försöka svara på grundläggande frågor om elbilar och laddning. De berättade bland annat att det inte går att ladda Mustang Mach-E hemma, att den däremot kan laddas vid Teslas Superchargers, att räckvidden är för kort och att laddhybrider är bättre.

 
Jag tycker bilsäljare generellt sett har bra koll.
Ja
82
437
Nej