Vanliga Ford Mustang kan bli eldriven: ”Bara en tidsfråga”

På Los Angeles Auto Show tidigare i år visade Ford upp elbilen Mustang Mach-E. En suv med designinspiration från Fords klassiska Mustang. Men faktum är...

Annons
Annons

På Los Angeles Auto Show tidigare i år visade Ford upp elbilen Mustang Mach-E. En suv med designinspiration från Fords klassiska Mustang. Men faktum är att det bara är en tidsfråga innan Ford bygger en eldriven version av ”riktiga” Mustang.

Det antyder i alla fall chefsingenjören för Mustang Mach-E, Ron Heiser, i en intervju med Motoring på frågan om han såg en möjlighet för vanliga Mustang att så småningom bli eldriven.

”Om vi blickar in i framtiden så är det bara en tidsfråga innan marknaden går över till eldrift.”

Vi vet sedan tidigare att Ford håller på att utveckla en eldriven version av Ford F-150. Autoblog rapporterar att Fords lyxmärke Lincoln ska bygga en eldriven suv men teknik från Rivian.

Ford ska också bygga åtminstone två modeller på Volkswagens MEB-plattform, tilltänkta för den europeiska marknaden.

På årets SMEA-show visade Ford tillsammans med Webasto upp en eldriven Mustang – kallad Ford Mustang Lithium. Just den bilen hade 900 hästar, 1.356 Nm och manuell växellåda. Om (eller när) det blir en serieproducerad eldriven version av ”vanliga” Mustang, lär den inte få riktigt så mycket effekt – men vi kan ju hoppas.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen