Sono Motors närmar sig deadline – så mycket har uppstickaren fått in

Krisande Sono Motors har skjutit upp produktionen i Trollhättan.

Sono Motors närmar sig deadline – så mycket har uppstickaren fått in

När tyska uppstickaren Sono Motors visade upp de första bilderna på elbilen Sion väckte den en hel del uppmärksamhet i bilvärlden. Elbilen skulle få solcellspaneler, hyfsad räckvidd, lågt pris och dessutom dragkrok – ett intressant recept för svenska köpare.

Tidigare i år åkte Sono på turné, bland annat till Sverige, och det fanns dessutom planer på att bygga Sono Sion i den gamla Saabfabriken i Trollhättan under hösten 2020.

Men under hösten gick proppen ur. Sono skickade ut ett mejl där alla som är intresserade uppmanas att vara med och crowdfunda företaget, och det var inga låga krav som ställdes: Sono Motors behövde få in en halv miljard kronor innan nyår, eller 18 miljoner kronor om dagen.

Vid sidan av det ambitiösa målet meddelade också Sono att produktionen i Trollhättan skjuts upp till september 2021.

Nu har det snart gått tre veckor sedan Sono gick ut med finansieringsplanerna och hittills har företaget fått in 163 miljoner kronor. Målet ligger på 523 miljoner kronor och Sono har därmed bara nått drygt 30 procent av målet med knappt två veckor kvar till deadline.

Men på hemsidan är tongångarna fortfarande positiva.

"Istället för att ge upp vilka vi är bestämde vi oss för att kämpa för det vi tror på, genom att lansera en av Europas största finansieringskampanjer", står det.

 
Jag är övertygad om att Sono Motors klarar målet.
Ja
29
98
Nej