Volkswagen önskar God Jul och avslöjar ID 1 – en budget-elbil

VW e-Up behöver ersättas och kanske är det ID1 som syns på årets julkort.

Årets julkort från Volkswagen är ganska likt fjolåret. Nästa år får vi se om VW visar upp ett koncept, kanske en ID 1 eller ID 2.

För precis ett år sedan skickade Volkswagen ut ett julkort där man kunde se en jultomte i något som såg ut som en Buggy. Det visade sig senare stämma då konceptbilen ID Buggy visades upp på Genèvesalongen.

Årets julkort från Volkswagen visar en bil med korta överhäng och ett rätt kompakt format. Kanske är det en föraning om en kommande ID 1, en elbil som kan komma att ersätta den åldrade e-Up.

Det är känt att Volkswagen arbetar med en budgetversion av MEB-plattformen, där ID 3 är först ut. Ett mindre batteripaket sparar kostnader och får en räckvidd på cirka 20–25 mil, vilket räcker mer än väl för de flestas dagliga pendlande.

Efter att ID 3 börjar rulla ut till sina första kunder, sommaren 2020, väntas suvmodellen ID 4 lanseras. Men som vi kan se i nomenklaturen finns det utrymme för två mindre modeller, ID 2 och ID 1. De lär först visas upp som koncept, och kanske sker det också under 2020. Marknadslanseringen lär då ske under 2021–2022.

Så här såg fjolårets julkort ut ...

... och det julkortet var en föraning om ID Buggy.

 
Räckvidd på 20–25 mil räcker för min del!
Ja
164
142
Nej