Film: Tesla Model Y testkörs helt omaskerad – lanseras nästa vår

Tesla skyndar på utvecklingen av lilla suvmodellen Model Y. Det här exemplaret fångades helt omaskerad i Kalifornien.

Film: Tesla Model Y testkörs helt omaskerad – lanseras nästa vår

Som vi berättat förut verkade det som om Elon Musk snabbt vill ha ut Tesla Model Y på marknaden. Ett tecken på detta är att förseriebilar testkörs helt omaskerade, den här vita Model Y Dual Motor Performance fångades för några dagar sedan på film i Kalifornien.

Att det verkligen är en Performance-modell kan vi gissa oss till då bilen rullar på de nya Power Sport Aero fälgarna, som lanserades till Model 3 Performance. De två modellerna delar samma tekniska plattform och släktskapet är tydligt. Sju säten blir tillval på Model Y, men den får inga uppfällbara Falcon Wings bakdörrar som Model X har.

Tesla Model Y ska byggas i batterifabriken i Nevada, USA, men även i den nyss färdigställda Gigafactory-fabriken i Shanghai, Kina. Det är också sagt att Model Y ska byggas i Teslas Berlin-fabrik, den första i Europa. De svenska priserna för Model Y börjar vid 630.180 kronor.

Det här exemplaret verkar vara en Dual Motor Performance med ett svart dekorpaket, bland annat ser vi att handtagen är svarta.

En välkommen detalj på Model Y, som inte Model 3 har, är plastkanter vid hjulhusen. Då skyddas plåten mot stenskott. Karossen är som Model 3, en mix av stål och aluminium. Den här bilen filmades i San Luis Obispo, Kalifornien.

 
Tesla Model Y är en bil som jag skulle kunna tänka mig!
Ja
406
114
Nej