Film: Tesla Model Y testkörs helt omaskerad – lanseras nästa vår

Tesla skyndar på utvecklingen av lilla suvmodellen Model Y. Det här exemplaret fångades helt omaskerad i Kalifornien.

Annons
Annons

Som vi berättat förut verkade det som om Elon Musk snabbt vill ha ut Tesla Model Y på marknaden. Ett tecken på detta är att förseriebilar testkörs helt omaskerade, den här vita Model Y Dual Motor Performance fångades för några dagar sedan på film i Kalifornien.

Att det verkligen är en Performance-modell kan vi gissa oss till då bilen rullar på de nya Power Sport Aero fälgarna, som lanserades till Model 3 Performance. De två modellerna delar samma tekniska plattform och släktskapet är tydligt. Sju säten blir tillval på Model Y, men den får inga uppfällbara Falcon Wings bakdörrar som Model X har.

Tesla Model Y ska byggas i batterifabriken i Nevada, USA, men även i den nyss färdigställda Gigafactory-fabriken i Shanghai, Kina. Det är också sagt att Model Y ska byggas i Teslas Berlin-fabrik, den första i Europa. De svenska priserna för Model Y börjar vid 630.180 kronor.

Film: Tesla Model Y testkörs helt omaskerad – lanseras nästa vår
Det här exemplaret verkar vara en Dual Motor Performance med ett svart dekorpaket, bland annat ser vi att handtagen är svarta.
Film: Tesla Model Y testkörs helt omaskerad – lanseras nästa vår
En välkommen detalj på Model Y, som inte Model 3 har, är plastkanter vid hjulhusen. Då skyddas plåten mot stenskott. Karossen är som Model 3, en mix av stål och aluminium. Den här bilen filmades i San Luis Obispo, Kalifornien.
 
Annons
Annons
Rulla till toppen