Från tv-bänk till garageuppfart: Här är en elbil från Sony

Från tv-bänk till garageuppfart: Här är en elbil från Sony
Sony Vision S. Med bromsar från Brembo.

Just nu pågår teknikmässan CES (Consumer Electronics Show) i Las Vegas. Den stora bomben hittills är att elektroniktillverkaren Sony, känd inte minst för tv-spelskonsolen Playstation och sina tv-apparater, har visat upp ett elbilskoncept.

Konceptet som kallas för Vision S är naturligtvis fylld till bredden med teknik. Bland annat en skärm som sträcker sig över hela instrumentbrädan på samma sätt som hos exempelvis Honda e och den kommande Byton M-Byte. Sony är också mycket nöjda med att kunna erbjuda en 360-gradig ljudupplevelse för alla bilens passagerare – oavsett var i bilen man befinner sig.

Sony Vision S ska också, på Tesla-manér, kunna uppdatera mjukvara via nätet.

Konceptbilen är framtagen i samarbete med 11 andra företag, bland andra Bosch och växellådstillverkaren ZF. Även Continental har varit med på ett hörn.

Sony Vision S är en fyrsitsig sedan, vars storlek är lite svår att bedöma men verkar var. Den är fyrhjulsdriven genom två elmotorer, en på vardera axel. Motorerna ger 200 kW vardera och Sonys Vision S ska klara 0 – 100 på 4,8 sekunder och toppfarten anges till 239 km/h. Någon räckvidd anges inte, men i lanseringsfilmen visas instrumentbrädan upp och på den går att utläsa att batteriet har 96 procent laddning och att räckvidden då är 317 miles, vilket översätts till 51,1 mil.

Om Vision S ska sättas i produktion eller inte återstår att se.

Lanseringsfilmen utlovar bra räckvidd.

Sony följer trenden. Klart det ska vara en ljusramp i aktern.

 
Snälla Sony – börja sälja Vision S!
Ja
234
24
Nej