Nu blir Rivian billigare – utmanar Cybertruck

Rivians båda modeller blir billigare, säger företagets vd.

Nu blir Rivian billigare – utmanar Cybertruck

Det amerikanska startupföretaget Rivian visade i helgen upp sina två kommande modeller, Pickupen R1T och suven R1S, på ett evenemang i San Fransisco. Under tillställningen meddelade företagets vd och grundare R.J. Scaringe att priserna kommer att bli lägre än vad som tidigare sagts.

Tidigare gällde ett baspris på ungefär 69.000 dollar, motsvarande drygt 660.000 svenska kronor, för pickupmodellen, och motsvarande 690.000 kronor för suven. Det gällde då för de billigaste varianterna med minst batteri och räckvidd

I helgen meddelade dock Scaringe i en intervju med Reuters att de pengarna numera räcker till mellanvarianten av de båda modellerna, med 480 kilometers räckvidd. Något pris för instegsmodellerna med 370 kilometers räckvidd är inte känt, mer än att det blir mindre än det tidigare meddelade instegspriset.

Prisändringen kommer efter att Tesla i november 2019 lanserade Cybertruck, som förmodligen blir en direkt konkurrent till Rivians pickup. Den kommer att kosta från motsvarande 380.000 kronor för en tvåhjulsdriven version med 400 kilometers angiven räckvidd. 

Rivian grundades 2009. De avtäckte sin första prototyp på LA Auto Show år 2018, och har lockat investerarna, bland andra Ford och Amazon, att investera 3,6 miljarder dollar i företaget. De första leveranserna av pickupmodellen R1T sker i slutet av 2020. Suvvarianten kommer kort senare, skriver Reuters.

 

Läs också:

Jag väljer Rivian över Tesla Cybertruck.
Ja
197
59
Nej