Nu kan du beställa en Polestar 2 – billigare än XC40 Recharge

Möjligheten att ”paxa” en Polestar 2 har funnits i snart ett år. Men nu har Polestar öppnat sin online-konfigurator och därmed blir det också helt bekräftat...

Annons
Annons

Möjligheten att ”paxa” en Polestar 2 har funnits i snart ett år. Men nu har Polestar öppnat sin online-konfigurator och därmed blir det också helt bekräftat att bilen kostar 659.000 kronor i grundpris, alltså 40.000 kronor mindre än Volvo XC40 Recharge. 

Vill man hotta upp sin Polestar 2 kan man bocka i Performancepaketet som ger bland annat Öhlinsfjädring, Brembo-bromsar fram, 20-tumsfälgar och säkerhetsbälten i den fräsiga kulören Swedish Gold. Performancepaketet kostar 60.000 kronor extra. 

Dragkrok kostar 13.000 kronor och på den får du hänga 1.500 kilo. 

Känner du dig tvungen att ha en värmepump till din elbil kommer du att bli besviken. Polestar 2 kommer inte att levereras med värmepump från start, till skillnad mot exempelvis Volkswagens ID 3. Det kommer heller inte vara möjligt att eftermontera, det framgår av ett mail från Polestar till en kund som Recharge har tagit del av. 

Att det inte finns någon värmepump gör att energi för att värma kupén måste hämtas från bilens batteripaket, vilket i sin tur gör att räckvidden förkortas. 

Polestar 2 fixar 0 till 100 km/h på 4,7 sekunder tack vare två elmotorer som tillsammans ger 408 hästkrafter. Räckvidden blir 47 mil, enligt WLTP-körcykeln. Lägger du en order idag uppskattar Polestar att du får din bil levererad i augusti.

Annons
Annons
Rulla till toppen