Mercedes EQS smygvisas - lyxsedan med eldrift

Suven EQC var bara början. Nästa steg i Mercedes eloffensiv blir lyxsedanen EQS. Mercedes visar nu upp EQS med maskering.

Mercedes EQS smygvisas - lyxsedan med eldrift
Konceptbilen Vision EQS och en maskerad produktions-EQS

Redan tidigare har Mercedes visat upp konceptbilen Mercedes Vision EQS som ger en god fingervisning om hur produktionsbilen EQS kommer att se ut. Att sänka luftmotståndet har varit centralt för formgivarna.

EQS blir en helelektrisk motsvarighet till S-klass och konkurrent till Tesla Model S, nästa generation Jaguar XJ och i viss mån Porsche Taycan. Nästa år drar försäljningen av EQS igång.

Mercedes berättar inte så mycket om tekniken i bilen, men som alltid i en S-modell så blir det teknikspäckat. Ny teknik få ofta premiär i S-modellerna, så vi kan förvänta oss nya tekniska lösningar som senare hamnar i billigare modeller. Mercedes har redan antytt att all programvara kommer att gå att uppgradera via nätet.

Plattformen blir ny vilket innebär att Mercedes inte behöver anpassa den för förbränningsmotorer. Det ger stor frihet vid placeringen av batterierna och kan vara till gagn för utrymmena i bilen.

Exklusiva inredningsmaterial är en självklarhet. Tanken är att ge en avslappnande känsla. Infotainmentsystemet kommer att ha tre centrala skärmar och en i vardera framdörr.

Konceptbilen Mercedes Vision EQS har dubbla elmotorer med 470 hästkrafter tillsammans och fyrhjulsdrift. Ett 100 kWh-batteri ska ge 70 mils räckvidd. Uppgifter om EQS talar om lite mindre pulver under huven, 400 hästkrafter och en räckvidd på 40-50 mil med ett 90 kWh-batteri.

Tyst eldrift är perfekt i en lyxbil!
Ja
233
16
Nej

Konceptbilen Vision EQS och en maskerad produktions-EQS.

Inredningen i konceptbilen Vision EQS

Konceptbilen Vision EQS