Czinger 21C – hypersportbil med 1.250 hästar

Czinger kommer att visa upp sin första bil på bilsalongen i Genève – Czinger 21C – en hypersportbil med 1.250 hästkrafter som gör 0-100 km/h under 2 sekunder. Många delar av bilen görs i 3D-skrivare.

Czinger 21C – hypersportbil med 1.250 hästar

Czinger 21C uppges vara den första serietillverkade hypersportbilen som använder additiv teknik. Det vill säga att komponenter tillverkas i en slags 3D-skrivare. Det rör sig in om några detaljer för utsmyckning utan chassikomponenter och delar av karossen.

Kevin Czinger, grundare av det nystartade bilföretaget Czinger, har tidigare legat bakom projektet Divergent Blade 2015 där kaross och chassi skrevs ut med 3D-skrivare. Genom att kombinera aluminium och kolfiber kunde vikten reduceras radikalt.

 

3D-printad komponent.

Företaget Czinger är baserat i Kalifornien, något som de är noga med att påpeka. De uppger att hela drivlinan är helt egenutvecklad och tillverkas i Kalifornien. Det ska röra sig om hybriddrivlina som ger 1.250 hästkrafter och gör att bilen klarar av 0-100 km/h på 1,9 sekunder.

En udda detalj som andas McLaren F1 är en centrerad förarposition. Ännu mer udda är att passagerstolen är placerad bakom förarstolen.

Modellnamnet 21C står antagligen för "21st century", det tjugoförsta århundradet. Kevin Czinger säger att Czinger  21C kommer att vara "en av det tjugoförsta århundradets mest avancerade prestandabilar".

Czinger 21C kommer att visas upp på bilsalongen i Genève i mars.

Video med Czinger 21C:

Väldigt imponerande om de kan hålla vad de lovar
Ja
67
10
Nej