Ny supersportbil: Maserati MC20

Maseratis supersportbil som kommer senare i år ska kallas MC20. Till skillnad mot föregångaren MC12 görs motorn i MC20 av Maserati själva.

Ny supersportbil: Maserati MC20
Maserati MC20 provkörs utanför fabriken i italienska Modena.

Maserati MC12 lanserades 2004 och är en Ferrari Enzo med lägre kaross. Maserati framäver att efterträdaren MC20 kommer att ha en motor som Maserati själv utvecklat och kommer att tillverka. Motorn kommer att användas i flera olika modeller framöver.

MC12 som kom 2004 var Maseratis första tävlingsbil på 37 år. Det finns inga kända planer på att Maserati ska tävla med MC20.

Modellbeteckningen MC20 står för Maserati Corse 20. Siffrorna syftar givetvis på att modellen lanseras det här året. Ett år som kommer bli betydelsefullt för Maserati. Förutom supersportbilen MC20 kommer även Maseratis första laddhybridbil samt facelift av suven Levante och sedanen Ghibli att lanseras under året.

Maserati MC20 kommer att säljas i flera olika versioner, antingen med hybriddrift eller helt elektrisk, som kupé eller som cabriolet. Kupéversionen presenteras vid en stor tillställning i maj i år. Cabrioleten kommer att presenteras nästa år. 

Den nya supersportbilen kommer att byggas vid Maseratis huvudkontor i Modena.

MC20 verkar ju riktigt fräck!
Ja
135
14
Nej