Polestar Precept – ny konceptbil från Polestar

Polestar Precept – ny konceptbil från Polestar
Räckvidden verkar hamna på omkring 60 mil för Polestar Precept, om man ska tro instrumenteringen.

Polestar har precis släppt en film där Polestars vd Thomas Ingenlath pratar om märkets framtid och vilken väg man ska gå. Vägen som står utstakad heter Polestar Precept, ett 2+2-koncept som ska vara byggd på ett hållbart och klimatsmart sätt.

I lanseringsfilmen från Polestar talar man sig varma om ett nytt, naturligt plastmaterial som inte bara är starkare – utan också 50 procent lättare och använder 80 procent mindre plastfibrer än vanliga interiörmaterial.

Sätesklädseln i Polestar Precept är vävd av ett material som består till 100 procent av återvunna PET-flaskor. Klädseln tillverkas utan sömsmån vilket gör att det inte blir något svinn från produktion.

Polestar Precept har också Polestars EyeTrack-system som via en kamera kan se förarens ögonrörelser och på det sättet avgöra om den är ofokuserad eller trött. Om EyeTrack upptäcker ett onormalt beteende hos föraren så varnar den med exempelvis ljud eller att sänka hastigheten.

I filmen pratar Polestars vd Thomas Ingenlath om att "svarta hål" i form av luftintag och kylargrillar tillhör förbränningsbilarnas tid. Istället kallar Polestar fronten på Polestar Precept för en "SmartZone". Den karaktäriseras av ett kluster med säkerhetssensorer och radarassistans-utrustning. 

Polestar Precept visas i Genève, verkar det som. Polestar skriver i sitt pressmeddelande att:

"Även fast vi har tagit farväl av det vanliga, det traditionella och det klassiska betyder det inte att vi inte dyker upp på Genève-salongen. Men vad det betyder är att vi kommer att göra det på vårt sätt. Vi kanske till och med bjuder på några överaskningar."

 

 
Jag gillar vad jag ser!
Ja
364
57
Nej