Rapport: Teslas Autopilot medskyldig till tragiskt dödsfall

Den amerikanska trafiksäkerhetsorganisationen NTSB riktar skarp kritik mot Teslas Autopilot – medskyldig till tragisk dödsolycka.

Rapport: Teslas Autopilot medskyldig till tragiskt dödsfall

I en nyligen publicerad rapport riktar den amerikanska trafiksäkerhetsorganisationen NTSB skarp kritik mot Teslas autopilot. Anledningen är den tragiska olycka som skedde på Highway 101 i Mountain View, Kalifornien för två år sedan.

Utöver den kritik som riktats mot Tesla får även mobiltillverkaren Apple (där den förolyckade mannen arbetade) en uppläxning. Anledningen är att Apple inte haft en policy "mot att spela på företagets mobiltelefoner medan man använder Autopilot".

Walter Huang dog den 23 mars 2018 när hans Tesla Model X kraschade in i en skyddsbarriär på motorvägen under användning av Teslas Autopilot, detta i kombination med att Walter inte var uppmärksam på vägen eftersom han spelade spel på sin mobiltelefon.

Enligt rapporten hade bilens kameror problem att läsa av linjerna i vägbanan vilket resulterade i att bilen kraschade in i en skyddsbarriär i 114 km/h. Utredningen visar också att systemet ska ha uppmärksammat Walter om att hålla händerna på ratten, vilket han ska ha ignorerat.

Tesla har ännu inte kommenterat rapporten.

 
Jag litar inte på Teslas Autopilot.
Ja
154
114
Nej