Renault visar nya konceptbilen Morphoz – 100 % elektrisk crossover

Renault visar nya konceptbilen Morphoz – 100 % elektrisk crossover

Konceptbilen Morphoz presenteras i två versioner med syfte att passa konsumentens dagliga behov. Bilen kan därför förlängas respektive förkortas beroende på vilken kapacitet man önskar. Först ut är en kortare version som kallas "City mode" där längden är 4,4 meter. Axelavståndet är 2,73 meter för att skapa plats åt ett 40 kWh-batteri.

Den längre versionen kallas "Travel mode" och är 4,8 meter lång. Här är axelavståndet förlängt till 2,93 meter.

"Räckvidden i "City Mode" (40 kWh) är 400 km, vilket normalt räcker för vardagskörning i stadsmiljö med omnejd till cirka 90%. För de 10% som vill åka längre finns ett batteripaket som ger extra räckvidd. Fordonen omvandlas till "Travel mode" på en speciell station där det är möjligt att byta batteri på bara några sekunder, tack vare en klaff i det platta golvet. Ett 50 kWh-batteri installeras och Morphoz får en räckvidd på 700 km. På hemvägen byter man tillbaka till det mindre batteriet", skriver Renault.

Utseendemässigt ser vi en crossoverkaross med snäva linjer som kombinerar utseendet mellan en suv och kupé. Designen är anpassad för att passa Renaults nya CMF-EV-plattform som utvecklats för att passa elmotorer.

"Elmotorn är placerad så att instrumentpanelen har kunnat flyttas fram och frigöra mer yta och utrymme för passagerarna, speciellt benutrymmet längst bak. Passagerarutrymmet i Morphoz har ett delbart läge som gör det möjligt för passagerarna att sitta ansikte mot ansikte för att kunna konversera. För att uppnå detta svänger man runt det helt symmetriska passagerarsätet", uppger Renault.

Morphoz erbjuder autonom körning i nivå 3 som gör att föraren kan släppa ratten och låta bilen ta över körningen i vissa situationer.

 

Tekniska data: Renault Morphoz

Längd: 4.40 m (City mode) / 4.80 m (Travel mode)

Bredd: 2 m

Höjd: 1.55 m

Hjulbas: 2.73 m (City mode) / 2.93 m (Travel mode)

Motor: 1 el-motor

Batterier: 40 kWh (City mode) / (totalt) 90 kWh (Travel mode)

Effekt: 100 kW (City mode) / 160 kW (Travel mode)

Laddning: Statisk och dynamisk induktion

Framhjulsdrift

Uppkoppling ombord: 5G

Uppkoppling: Wi-Fi G5

 
Wow, Renault Morphoz är riktigt läcker.
Ja
39
8
Nej