Dacia Spring: Europas billigaste elbil

Dacias första elbil närmar sig produktion. Dacia Spring ska bli Europas billigaste elbil.

Dacia Spring: Europas billigaste elbil

Dacia Spring presenteras som en konceptbil, men bilen ser tämligen produktionsklar ut. Nästa år kommer bilen att rulla ut från fabriken.

För att hålla nere priset är batteripaketet inte större än nödvändigt. Renault, som äger Dacia, räknar med att 20 mils räckvidd är tillräckligt för de tilltänkta köparna.

Med Dacia Spring gör en ny designdetalj entré, led-ljus som bildar dubbla Y-former baktill. Detta kommer att bli märkets signum framöver.

Europas billigaste elbil. Det är siktet för den produktionsklara versionen av konceptet Dacia Spring som står i bilhallen 2021.

Som vi skrivit tidigare bygger Dacias elbil på 3,73 meter långa Renault City K-ZE som konstruerats för den kinesiska marknaden

City K-ZE har blott 44 hästkrafter och en topphastighet på 105 km/h. Det räcker antagligen i tätbefolkade storstäder. Renault uppger att bilen ska anpassas för den europeiska marknaden. Om det innebär mer kraft är oklart i dagsläget.

Renault siktar på ett pris omkring 125.000 kronor, uppger Renaults varumärkeschef Thierry Bolloré till tidningen Autocar.

Äntligen en billig elbil!
Ja
595
20
Nej

Räckvidden blir 20 mil på en laddning.

Baklyktor med dubbla Y-former ska utmärka Dacia-bilar framöver.