Nu byggs Polestar 2 – elbilen levereras i sommar

Trots att många bilfabriker står stilla på grund av coronaviruset har Polestar kunnat starta tillverkningen av sin nya elbil.

Nu byggs Polestar 2 – elbilen levereras i sommar

Polestar 2 är märkets första helt elektriska bil och blir en direkt konkurrent till Volvo XC40 Recharge och Tesla Model 3.

Tillverkningen av Polestar 2 har nu startat i Geelys fabrik i Luqiao i Kina. De första bilarna kommer att skeppas till Europa i sommar, därefter går sändningar till Nordamerika och Kina.

– Hela världen står inför stora omvälvningar på grund av coronavirusets pandemiutbrott. Att inleda produktionen nu under dessa utmanande omständigheter är en stor prestation och resultatet av stora ansträngningar från personalen i fabriken och teamet som hanterar försörjningskedjan, kommenterar Polestars VD, Thomas Ingenlath.

 

Polestar 2 tillverkas i Geelys fabrik i Luqiao i Kina.

Polestar 2 byggs på Volvos CMA-plattform och har ett batteri på 78 kWh som ger en räckvidd på 47 mil. Effekten är 408 hästkrafter och vridmomentet är 660 Newtonmeter. Bilen är den första i världen med ett integrerat infotainmentsystem från Android, vilket ger direkt tillgång till Google-tjänster som Assistant och Maps.

Den första versionen av Polestar kostar 659.000 kronor. Billigare modeller kommer att lanseras framöver.

Läs vår provkörning av Polestar 2 här.

Vi provkör Polestar 2 – kolla in videon:

Jag blir väldigt sugen att provköra Polestar 2.
Ja
142
17
Nej