Volkswagen Tiguan och Arteon blir laddhybrider

Volkswagen märker en kraftigt ökad efterfrågan på laddhybrider i Tyskland och därför kommer Tiguan, Arteon och Touareg bli laddbara.

Volkswagen Tiguan och Arteon blir laddhybrider
Konceptbilen Tiguan GTE Active visades upp 2016.

I Tyskland står GTE-modellen för 15 procent av alla Passat-beställningar. I ett pressmeddelande berättar Volkswagen att även Tiguan och Arteon kommer att bli laddhybrider.

Volkswagen Tiguan

Volkswagen Arteon

Vi tolkar Volkswagens formuleringar som att Arteon och Tiguan får liknande drivlina i som de befintliga GTE-modellerna, alltså en 1,4-liters bensinmotor tillsammans med en relativt kraftig elmotor.

För att få fyrhjulsdrift kan en extra motor adderas till bakhjulen. En sådan lösning har Volkswagen redan visat med konceptbilen Tiguan GTE Active.

Laddhybriden Touareg R med 462 hästar.

Den kommande Touareg R, som vi redan berättat om, får kraftigare doningar under huven. Här talar vi om hela 462 hästar och 700 Nm i vridmoment från kombinationen av en treliters bensinsexa och en 136 hästars elmotor.

Touareg R kommer ut på marknaden senare i år. Volkswagen skriver att de kommer att presentera flera laddhybrider under 2020 och antagligen omfattar det både Tiguan och Arteon.

Jag ser verkligen fram emot en fyrhjulsdriven Tiguan laddhybrid!
Ja
75
27
Nej