Erbjudanden på nya bilar att vänta – Kia storsatsar på privatleasing

Räkna med erbjudanden och rabatter på nya bilar de närmaste månaderna och senare i år, när biltillverkarna gör vad de kan för att hålla uppe försäljningen eller använder krisen för att ta nya marknadsandelar. Kia har redan dragit igång en aggressiv kampanj på privatleasing för laddhybrider.

Erbjudanden på nya bilar att vänta – Kia storsatsar på privatleasing

Konsekvenserna av Corona-krisen märks ännu inte i den svenska registreringsstatistiken. "Vi kan dock förvänta oss Corona-effekter på registreringarna under de närmaste månaderna", säger Mattias Bergman, VD på branschorganisationen BIL Sweden.

Marknaden i Sverige backar visserligen generellt det första kvartalet, men det beror många registreringar före årskiftet på grund av höjningen av fordonsskatten. Corona-effekten lär vi se först nästa månad.

Några få märken går dock mot strömmen. Kia gör sin bästa marsmånad någonsin i Sverige och ökar kraftigt under första kvartalet jämfört med samma period i fjol, upp hela 16,5 procent. Marknadsandelen går också upp starkt, från 7,7 till 10 procent under årets tre första månader.

Samtidigt storsatsar nu Kia mitt i krisen med en aggressiv kampanj på privatleasing för laddhybrider. Helt nya Ceed kombi laddhybrid går nu att få för 2 995 kronor i månaden, 1 000 kronor lägre än ordinarie pris. Det ger enligt ams unika formel ett leasingpris per tusenlapp på 317 kronor, som är väldigt bra. Vi brukar säga att 400 kronor per tusenlapp är ett bra erbjudande.

Vår gissning är att fler tillverkare kommer att följa efter och komma med attraktiva erbjudanden den närmaste tiden. Anledningarna är flera. Dels kan det handla om att man behöver hjälpa återförsäljarna att överleva, dels att försöka hålla liv i försäljningen så att lagerbilar inte blir stående för länge och dels – om man har möjlighet – att försöka utnyttja krisen till att ta nya marknadsandelar och stärka sin position för framtiden när marknaden återhämtat sig.

Ska du köpa ny bil finns därför all anledning att hålla utkik efter kampanjer och erbjudanden de närmaste månaderna.

Vi har gjort en specialtidning om KIA.s laddhybrider.

Du som funderar på en Kia kan passa på att läsa vår digitala specialtidning om Kias alla laddbara modeller som hjälper dig att hitta rätt bil för dig. Den är fullmatad med provkörningar, tester och begagnatreportage om Kias elbilar och laddhybrider.

Läs även om ams unika formel för att undersöka hur bra ett privatleasingerbjudande är. Läs här!

Vad bra! Jag är ju sugen på att köpa ny bil.
Ja
121
50
Nej