Teslas plan för snabbare acceleration: Kopiera geparden

Teslas plan för snabbare acceleration: Kopiera geparden
En gepard är brutalt snabb, precis som en Tesla Model S Performance.

Teslas stora partytrick är ju den våldsamt snabba accelerationen. En Tesla Model 3 Performance gör 0–100 km/h på så lite som 3,4 sekunder. Tesla Model X Performance gör samma sprint på bara 2,9 sekunder. Men snabbast av de alla är Model S Performance, som 0–100 km/h på endast 2,6 sekunder.

Dessa siffror kan dock komma att kapas ytterligare – i alla fall för Model S och Model X. Enligt källor till elektrek håller Tesla på att utveckla ett nytt Launch Mode, med inspiration från världens snabbaste landlevande djur geparden.

"Cheeta Stance", som uppdateringen väntas heta, amvänder luftfjädringen i Model S och Model X för att få bilen i en framåtlutad postiton, på samma sätt som en Gepard gör när den gör sig redo för att attackera ett möjligt byte. "Cheeta Stance" sänker helt enkelt luftfjädringen på framaxeln för att bilen inte ska resa sig på samma sätt som brukligt vid en kraftig acceleration.

Hur mycket snabbare accelerationen blir återstår att se. Men den nya versionen av Launch Mode testas just nu av Teslas early access-ägare, och enligt electrec kan det ta allt ifrån dagar till flera veckor tills att Tesla skickar ut uppdateringen skarpt alla ägare.

Instruktioner för nya Launch Mode. Inget nytt under solen förutom att man kan hålla foten på bromsen lite längre för att sänka nosen djupare ned i "Cheetah Stance".

 
Jag tycker den nuvarande accelerationen i en Tesla Model S Performance är tillräcklig.
Ja
151
82
Nej