Elon Musk: Cybertruck kommer kunna flyta på vatten

Teslas minst sagt uppseendeväckande skapelse – Cybertruck – har lämnat få bilentusiaster oberörda. Vissa hatar den medan vissa älskar den. Oavsett inställning är det svårt...

Annons
Annons

Teslas minst sagt uppseendeväckande skapelse – Cybertruck – har lämnat få bilentusiaster oberörda. Vissa hatar den medan vissa älskar den. Oavsett inställning är det svårt att undgå det faktum att bilen är en intressant kompromiss mellan extrema terrängegenskaper och prestanda.

Senast ut av alla rykten och kommentarer kring Cybertruck är att den kommer kunna flyta på vatten, i alla fall ett tag, säger Elon Musk.

På frågan om hur man tänkt kring Cybertrucks förmåga att vada i vatten svarar Elon Musk: ”Ja. Den kommer även flyta ett tag”.

Elon Musk: Cybertruck kommer kunna flyta på vatten
Bild från Twitter.

Alltså bör Cybertruck bli en optimal terrängbil för skog och mark, även om man blir tvungen att korsa ett vattenstråk. Exakt hur den produktionsfärdiga Cybertrucken kommer se ut, och hur länge den kommer kunna flyta på vatten återstår att se – vad som däremot är klart – är att den kommer fortsätta tänja på gränserna.

 
Annons
Annons
Rulla till toppen