Elsuven BMW iX3 avslöjad på bild

BMW har akut brist på elbilar i sitt modellutbud. Men snart kommer den helt elektriska suven iX3 till undsättning. Bilder på den färdiga bilen har läckt ut på nätet.

Elsuven BMW iX3 avslöjad på bild

BMW var visserligen tidigt ute med en helelektrisk bil. Redan 2013 kom den smarta citybilen i3, men den räcker inte för att täcka den stora efterfrågan på elbilar. Därför är BMW på gång med flera elbilar: i4, iX5 och antagligen närmast iX3.

BMW har gjort det tydligt för alla potentiella kunder att de håller att utveckla dessa modeller för att BMW-kunderna inte ska tappa hoppet och söka sig till andra märken. Våren 2018 visade BMW upp Concept iX3 för att visa vad som komma skall.

Konceptbilarna för kommande iX3 och i4.

I slutet av förra året avslöjade BMW lite mer om iX3, till exempel att elmotorn bjuder på 286 hästkrafter och ett vridmoment på 400 Nm. Drivningen sker bara på bakhjulen.

De berättade också att räckvidden är 440 km enligt körcykeln WLTP. Batteriet har lagringskapacitet på 74 kWh och klarar snabbladdning upp till 150 kW.

 

De läckta bilderna på BMW iX3 visar stor likhet med konceptbilen, men en tydlig skillnad är att BMW-njurarna inte är sammanväxta som på konceptbilen. Båda bilarna saknar de vertikala ribborna i njurarna som BMW-bilar brukar ha. Det är antagligen för att markera att det rör sig om en elbil. Det finns också blå detaljer i karossen som skvallrar om att det är en elbil.

Även fälgarna liknar konceptbilens. De är utformade för att minska luftmotståndet. Naturligtvis saknas avgasutblås.

BMW iX3 verkar tilltalande!
Ja
208
82
Nej