Nästa Mercedes S-klass avslöjad – mycket nytt på insidan

Senare i år kommer Mercedes att lansera en ny generation av sitt flaggskepp S-klass. Bilen kommer både med förbränningsmotorer och som en helt elektrisk version kallad EQS.

Nästa Mercedes S-klass avslöjad – mycket nytt på insidan

Lansering av en ny S-klass är mycket större än lansering av andra modeller eftersom mycket ny teknik får premiär i S-klass. Teknik som sedan ärvs nedåt i modellutbudet.

Det har florerat en del bilder på maskerade prototyper som testats av Mercedes ingengörer, men detta är första gången som det kommer ut omaskerade bilder. Bilderna har publicerats på Instagram av spanska Cochespias.

Fronten har som väntat en gigantisk grill, som bilmodet föreskriver. Vi kan också se att det sitter en avståndsradar i fronten.

Bakändan har tydliga likheter med Mercedes CLS.

Interiören känns mer nyskapande, åtminstone för att vara en Mercedes. S-klass får en stor stående pekskärm i mittkonsolen som sköter de flesta av bildens funktionen, precis som hos en Tesla. De fysiska knapparna är väldigt få.

Instrumenten framför föraren är naturligtvis digitala. Istället för dagens runda friskluftsutblås har nya S-klass smala rektangulära. Stående på vänster sida om ratten och liggande i mitten.

Ratten är luftigare och renare designad än dagens. I underkant är ratten avfasad. Det är inte säkert att ratten kommer att vara avfasas i standardversionen. Det här kan handla om en tillvalsratt.

Troligen kommer den här renare och rakare designen av förarmiljön vara stilbildande för kommande Mercedes-modeller.

Liksom i dag kommer nästa Mercedes S-klass att erbjudas med en mängd olika bensin- och dieselmotorer. Det kommer också att finnas ladd- och mildhybrider. 

Det nya är att S-klass också blir helt elektrisk. Den versionen kallas EQS och kommer troligen ha en kaross med mer sluttande framruta.

 

Mercedes EQS som konceptbil och prototyp.

Snygg inredning!
Ja
92
106
Nej