Elsmart för hantverkare – Opel Vivaro-e

Opel Vivaro-e är den första elektrifierade transportbilen från den tyska biltillverkaren. Modellen kommer finnas i tre olika längder och erbjuder en räckvidd på upp till 330 kilometer.

Elsmart för hantverkare –  Opel Vivaro-e

Opel erbjuder två olika batteripaket och därmed olika räckvidd till Vivaro-e. Det större är ett 75 kWh-batteri och har en räckvidd på upp till 33 mil enligt WLTP, och det mindre, 50 kWh och en räckvidd upp på 23 mil. 

För att underlätta förvaringen har batteriet placerats under lastutrymmet. Placeringen ska även bidra till en lägre tyngdpunkt och enligt Opel en bättre körupplevelse. 

Den elektriska drivlinan genererar 126 hästkrafter och ett vridmoment på 260 Nm. För att öka effektiviteten återvinner bilens bromssystem den energi som uppstår i samband med acceleration och inbromsning.

Transportbilen kommer erbjudas i tre olika längder. Den största versionen är på 5,3 meter och har ett lastutrymme på 6,6 kubikmeter och tillåter transport av föremål upp till 4,02 meter. 

Opel Vivaro-e har även ett stort antal säkerhets- och förarassistanssystem, exempelvis head-up-display, filhållningsassistent, trötthetsvarnare, kollisionsvarnare och automatiskt nödbroms. 

Med Opel Vivaro-e erbjuds en 11 kW-trefasladdare eller en 7,4 kW-enfasladdare och kan snabbladdas till 80 procent av batterikapaciteten på 30 minuter. Genom en app går det även att ställa in tiden på dygnet när bilen ska laddas, samt följa statusen på laddningen.

 

 
Opel Vivaro-e kommer bli en succé.
Ja
149
9
Nej