Beskedet: Polestar samarbetar med Plugsurfing

Underlättar för publik laddning – men frågan om snabbladdningsnätverk står fortfarande obesvarad.

Beskedet: Polestar samarbetar med Plugsurfing

Ett av orosmolnen för potentiella Polestarkunder har varit det fram tills nu inte funnits något stabilt laddningsnätverk för när man ska på långresa, som Teslas Superchargers eller Ionity. Det har också spekulerats om att Polestar skulle köpa in sig hos Tesla, så att Polestar 2-ägare skulle kunna ladda på Superchargers.

Så blir det inte. Inte heller upprättar Polestar ett samarbete med Ionity.

Idag kom istället beskedet att Polestar har inlett ett samarbete med Plugsurfing som är en universalbetallösning som gör att den som har ett konto hos dem slipper krångla med flera olika appar och betallösningar. Med Plugsurfing har man tillgång till 195.000 laddpunkter i hela Europa.

 

 

Rent konkret innebär det att alla Polestar 2-ägare med leveransen av sin bil får med en Plugsurfing-tagg. Ägaren måste sedan koppla taggen till ett konto på Plugsurfing.

Polestars pr-chef Brent Ellis bekräftar i ett sms till Recharge att det inte kommer med någon rabatt för Polestar 2-ägarna, utan samarbetets huvudsyfte är att underlätta för kunderna att hitta till olika laddstationer eftersom Plugsurfingkartorna, med laddarnas positioner, kommer att finnas i det Google Maps som kommer med Polestar 2.

Thomas Ingenlath, vd på Polestar, är nöjd med samarbetet och öppnar för att Polestar kan ingå fler liknande avtal på mer nationell, regional och lokal nivå.

– Partnerskapet med Plugsurfing i Europa är ett första exempel på denna typ av lösning och banar väg för fler partnerskap som kommer inkludera såväl nationella som mer regionala och lokala lösningar, säger Thomas Ingenlath.

Patrik Lundin, digital redaktör på Recharge och auto motor & sport.

Recharge tycker till

Detta känns som en halvmesyr från Polestars sida. Det är ett faktum att många Polestar 2-köpare, både de som funderar på och som faktiskt har lagt en order, är lite oroade över att det inte finns något helt färdigt snabbladdningsnätverk.

Att Polestar inleder ett samarbete med Plugsurfing är naturligtvis bra och det underlättar för kunderna. Men även om Plugsurfing förenklar betalningen på olika laddplatser så kommer det till en högre kostnad än om man som kund "orkar" hålla på med alla appar, taggar och kort. 

Med det i åtanke så tror jag inte Polestar med detta samarbete har övertygat så många nya kunder om att gå in och beställa en kärra, tyvärr.

 

 
Bra samarbete!
Ja
12
83
Nej